Datorită creșterii continue a prețului boabelor de cacao, producătorii de ciocolată se implică din ce în ce mai mult în dezvoltarea de alternative la batoanele de ciocolată sau de produse hibride precum produsele de ciocolată care includ biscuiți, creme sau orice alt fel de incluziuni. Acest lucru a condus la lansarea unui nou tip de produs, constând dintr-un baton placat cu bucăți de biscuiți.
Provocări și acțiuni:
Provocările care au fost depășite au fost:
- Lipsa spațiu pentru echipamente mari de depozitare
- 3 linii cu 3 puncte de dozare fiecare
- 2 până la 3 tipuri diferite de ciocolată
- Cerere mare de reprelucrare a produsului imperfect și recuperarea ciocolatei
- Nicio practică cunoscută pentru separarea ciocolatei și biscuiților
Acestea au fost abordate prin:
- Regândirea posibilităților de depozitare și construirea unui turn de rezervoare de stocare
- Pregătirea sistemului pentru modificări simple prin construirea conductei principale, astfel încât să poată fi curățată cu o racletă de cauciuc propulsată de aer
- Testarea diferitelor sisteme de separare și, în final, dezvoltarea unui sistem eficient de recuperare a masei de ciocolată
Produse livrate:
- Turn rezervor de stocare exterior cu o capacitate de 150 T de ciocolată
- Sistem de transfer flexibil și posibilități de dozare elaborate
- Capacitatea de a recupera 80% din ciocolată
Cel mai mare rezultat al proiectului este contribuția la realizarea unui nou produs inovator de ciocolată. Al doilea cel mai mare rezultat este gradul ridicat de inovație inclus în proiect:
- Turn de depozitare reproiectat
- Curățarea țevilor prin împingerea produsului (nou pentru Raptronic)
- Metodă nouă și eficientă de separare