Clientul a decis să își mute capacitatea de producție de gumă din Irlanda în Turcia. Majoritatea echipamentelor vechi au fost relocate în Turcia de către client, cu excepția celor pentru manipularea ingredientelor pentru grăsime. Aceste grăsimi sunt folosite la fabricarea îndulcitorului artificial care se înscrie în rețeta de gumă de mestecat. Tipul de grăsime folosit se comporta mai mult ca o ceară, cu punct de topire ridicat, necesitând temperaturi de până la 110 °C pentru topire. Acest lucru este neobișnuit pentru soluțiile obișnuite din industria alimentară. Inițial, în Irlanda, grăsimea era livrată topită cu un camion, dar în Europa de Est acest lucru nu a fost posibil. Blocurile de ceară trebuiau topite și depozitate.
Cel mai mare rezultat al proiectului este contribuția îmbunătățită a factorului de eficiență generală a liniei, mult mai mare decât ținta calculată, în primele zile de producție. Se aștepta ca linia să atingă o eficiență de 65%, dar a atins 82%.
Provocări și acțiuni:
Provocările care au fost depășite au fost:
- Riscul ridicat de întărire a produsului
- Nu se cunosc cele mai bune practici din industrie
- Spațiu disponibil foarte limitat
- Riscul de interconfundare a grăsimilor de către operatori
- Precizie foarte strânsă a dozării
Acestea au fost abordate prin dezvoltarea următoarelor soluții:
- Înveliș dublu pentru toate componentele de conducte, inclusiv supape
- Noua abordare de design care economisește spațiu
- Un sistem poke-yoke pentru operatori
- Un sistem de pompare precis
- Sistem de dozare de înaltă precizie (eroare de dozare sub 1% – 0,005 kg/h)
Produse livrate:
- Echipament de topire presurizat cu azot cu agitator netransmițător de căldură.
- Rezervoare de depozitare care nu permit cristalizarea produsului.
- Sisteme de dozare și recirculare foarte precise.
- Surse de căldură puternice și fiabile.